En fantastisk handbollsresa med Thomas Willram och Wasaiterna.

I torsdags (28/3) förlorade både RIK och Sävehofs herrar, men även du som missade HandbollsAkademins medlemsträff, samma kväll med Thomas Willram, blev förlorare. Vilken resa från stenstaden Vasa till betonggettot Angered!  Kenneth Johansson hade lagt upp intervjun mycket strategiskt och Thomas svarade på  frågorna både genomtänkt och spontant. Återigen, vilken resa upp och ner!

Det var länge sedan vi medlemmar i HandbollsAkademin spelade ungdomshandboll, så de flesta av oss vet inte hur det fungerar i dagens handbollsgöteborg.

Småklubbar och kvartershandboll är passé och istället har det vuxit fram fem verkligen stora föreningar som mer eller mindre blivit företag. Önnered i väst, Sävehof i öst, Aranäs i söder och Torslanda och Kungälv i norr. Till detta kommer några  föreningar som är stabila men inte  jättestora som RIK, Kärra och Heid. Övriga föreningar kämpar hårt men har svårt med konkurrensen i samhället och idrotten, men utan dessa viktiga lag och föreningar så riskerar  handbollen att tappa marknadsavdelningar.

Handbollen i öst och nordöst med Wasaiterna, Kortedala och Banér på tillsammans över  100 lag finns nästan inte idag. Samma utveckling i väster. Var tog ni vägen Västra Frölunda, Sport, GKIK, Nordenhov? På norra Älvstranden finns flera små ungdomsföreningar som Warta, Bjurslätt, Backa, men stabiliteten och helheten saknas helt eller delvis.

Till alla ni i HandbollsAkademin; engagera er i vår kära handboll på något sätt! 

Håkan, som varit ledare i 52 år!