HandbollsAkademins ungdomsstipendium 2019

Med på bilden är Anton Nilsson, Sebastian Löf, pristagaren Niklas och Akademins ordförande Kenneth Johansson. Bild.Tommy Holl

HandbollsAkademins nyinstiftade ungdomsstipendium delades ut vid derbyt i handbollsligan mellan IK Sävehof – RIK i Partille Arena måndagen 3:e februari till Niklas Löf HK Bollebygd.

Motivering:

Niklas startade för tre år sedan en ny Handbollsklubb, HK Bollebygd. Han har varit den drivande för att få föreningen framåt och nu har klubben 110 aktiva spelare. Niklas tar varje år tagit ut semester från sitt ordinarie arbete för att gå ut i kommunens skolor och introducera handboll på idrottslektioner. 

Niklas brinner för att få ungdomar att röra på sig så ett rörelseprojekt i samarbete med kommunen är påbörjat. Han har även påbörjat ett arbete med att få igång parahandboll och har ett Integrationsprojekt för kommunens nyanlända. Föreningens ledstjärna är att alla ska ha råd att spela handboll  Niklas andas och lever handboll dygnet runt, allt för att barn och ungdomar ska få grunden till ett aktivt liv. Självklart är allt arbete han gör ideellt