24 nov, 2015

Eva Johansson fick HandbollsAkademins hederspris 2015. Priset överlämnades av Jörgen Linder i halvtidspausen vid en herrmatch i ÖHK-Hallen. Jasna Kliko fick samtidigt ta emot en check på 5000 kronor till Önnereds ungdomsverksamhet.

Motivering
HandbollsAkademins hederspris 2015 tilldelas Eva Johansson för ett långt och förtjänstfullt arbete med ungdomar i västra Göteborg. Hon har levt med handboll alltifrån som målvakt tills hon gick i pension i somras och avslutade sin långa era inom handbollen i Önnereds HK. Boll-Eva heter hon bland alla barn och ungdomar som hon varit i kontakt med under alla år. Det smeknamnet har nog levt med hos många föräldrar som själva börjat i bollekis och som nu har haft sina egna barn hos Eva. Önnereds HK har haft en otrolig eldsjäl som verkat som tränare, ledare, fritidsgårdsledare, kanslist, med skötselkampanjen, bollekis, bollskola, skolhandboll etc. Det är nog svårt om inte omöjligt att hitta motsvarande engagemang i Svensk handboll.
Förutom priset till Eva, som är en glastallrik med bronsinslag, så får Önnereds HK 5000 kronor till ungdomsverksamheten.