Guld, handboll och humor

Representanter för svenska mästarlaget i fotboll, BK Häcken, gästade HandbollsAkademins möte i mars. Det blev en uppskattad träff med mycket information om vägen till guld och fortsatta framgångar, men också en hel del humoristiska inslag.

På gästlistan stod Häckens klubbchef Marcus Jodin, vice klubbchefen och kommunikationsansvariga Malin Fahlén och Erik Friberg, en av de svenska mästarna som nu ersatte sportchefen Martin Ericsson sedan denne fått förhinder. Malin stod för handbollsanknytningen eftersom hon var först i gänget med SM-guld, då med efternamnet Jonson och för Skövde handbollsflickor. Men även Jodin har ett förflutet inom handbollen, i Redbergslids IK. Det talades också en del om samarbetet med IK Sävehof och kombinationen Partille Cup-Gothia Cup.

Häcken kan inte utan stolthet peka på att klubben satsar både på herrar och damer, elit och ungdom. En imponerande redovisning – och det är väl bara början?

Cege