Grand Hotell Opera 1 december, Dennis Andersson på besök!

Dennis höll ett intressant anförande om sitt Gothia Cup.

Så var det dags att ”inviga” vårt nya inneställe Grand Hotell Opera och premiären skedde torsdagen den 1 dec.

Ämnet var Gothia Cup och föreläsare var Dennis Andersson. Vi var drygt 35 nyfikna åhörare från HandbollsAkademin som lyssnade.

Dennis kom först in på Sävehof, Gunnar Quist och Partille Cup för det var där det hela började. GAIS var inledningsvis, i början på 70-talet, den ledande föreningen i projektet, men efter några år gav de upp. En av anledningarna var att turneringen inte på något sätt gav någon ekonomiskt vinst, tvärtom.

De här åren från 70-talet med föga erfarenhet och dålig ekonomi var särskilt intressanta att lyssna till, då vi idag vet vilken oerhörd inkomstkälla Gothia Cup är för Häcken och inte minst för Göteborgs kommun.

Bilderna från olika orter i Afrika var säkert en okänd sida av Gothia Cup för många av oss. Flera av lagen som kommer från den delen av världen, har mer eller mindre fritt uppehälle under cupen, men flygbiljetten är förstås dyr alldeles för dyr.

Dennis Andersson sitter också med i Sävehofs styrelse och han är givetvis mannen bakom Partille Cups flyttning frän Partille till Heden och Göteborg. Tänk dessa två fantastiska veckor, mitt i sommaren och mitt i stan! Utan Gothia Cup hade kanske Heden idag bestått av höga, tråkiga hyreshus.

Dennis kunde utan vidare hålla på åtskilligt längre en den knappa timma, som han använde.

Nu hoppas vi från styrelsen i HandbollsAkademin att vi skall bli flera som kommer till Grand Hotell Opera på följande torsdagar:

2 februari
1 mars årsmöte
29 mars!

Mingel och mat från klockan 18.

Håkan Drath