2015-10-29

En mangrann skara av båda könen strålade samman på gamla Grand Bazar, numera Idrottens Bingo Grand. Förfriskningar intogs innan en god husmanskost serverades i form av pannbiff med tillbehör.

Vid strax efter sju kom kvällens huvudperson, Ingvar Oldsberg. Milt våld fick tillgripas för att få Peo att lämna över mikrofon och podiet till Ingvar och Janne.

Lättare intervjuoffer får man nog leta efter, länge. Jannes frågor öppnade en till synes outtömlig källa till minnen från vaktmästarpojken på Ullevi till TV-proffset etc. etc. Ingvars tempo gjorde att han svarade på en del frågor innan som Janne sa att han hann ställa dem. Ingvar har jobbat med de stora idrottsjournalisterna, där han själv ingår sedan länge. Hans första träff med Lennart Hyland gav ett utbyte av namnförvecklingar som slutade under gemytliga former när ”Bom” blev hembjuden till familjen Hyland. Lars-Gunnar Björklund var den som Ingvar personligen satte i första rummet bland alla som han jobbat med.

Många dråpliga händelser och kommentarer med och från kända idrottsprofiler som Ingvar träffat under åren gjorde att stämningen var på topp och skratten avlöste varandra.

Vi fick också höra om hur långköraren På spåret föddes och även rekapitulerat Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgrens kommentarer när hann vunnit. Vidare fick Ingvar oraklet och hedersmannen Björn Hellberg bytte sida från tävlande till domare. De båda herrarna jobbar ju vidare tillsammans i andra programformer.

Ingvar avslöjade att han är ägare till en lägenhet i Mexico. Den köpte han när familjen var på väg hem från Kalifornien till Sverige runt 1993. Resan var en ”budJetresa” och gick då via diverse mellanlandningar och uppehåll på ett antal platser. Var lägenheten finns har fallit i glömska men trots det så ville de goda vännerna Lasse Brandeby och Lasse Kronér dra iväg till Mexico för att leta efter Ingvars lägenhet. Tyvärr blev det aldrig så.

Alla som var på plats fick en rolig kväll att minnas och om det stämmer att ”Ett gott skratt förlänger livet” så har nog vi alla fått livsförlängning, för här var det många hjärtliga skratt.