EM-Handbollsresa till Wroclaw tillsammans med Svenska Handbollfans 15-22 januari 2016
15/1 Denna resa startade vid Nils Ericsonsplatsen kl. 07:00 med destination Sturup flygplats, under bussfärden hade vi några frågetävlingar med blandade resultat. Väl framme i Katowice i Polen hade vi en härlig bussresa som tog två timmar och efter en kort inkvartering och en raggardusch, vidare till vår samlingspub Guiness där vissa intog en matbit och en eller två Polska öl, sedan blev det angenämt att inta vågrätt läge.

16/1 Stadsrundtur i Wroclaw som blev utsedd till kulturhuvudstad 2016 med vår utmärkte svensktalande guide Sigge, därefter blev det handboll. Vi såg Spanien slå Tyskland och ”huvudmatchen” Sverige-Slovenien, där det blev vinst för Sverige och bra stämning på läktaren.

17/1 En del åkte på utflykt och ett gäng promenerade runt och shoppade lite vätska för framtida behov.
18/1 Pubmöte med att få igång adrenalinkickarna för att se Slovenien överraskande få oavgjort mot Spanien och så huvudmatchen Sverige – Tyskland. Vi svenskar var vinnare i halvlek, men sedan blev det inte som vi kalkylerat, så tyvärr förlust. Vi blev påtvingade att ta en ”gravöl”, men livet går vidare.

19/1 Några skidentusiaster hade en lyckad utförsåkning i Tjeckien och ett gäng åkte till Auschwitz och med blandade känslor fick vi en duktig svensktalande guide som berättade om det fruktansvärda som hände här under 2:a världskriget. Alla borde se detta!

20/1 Fria aktiviteter på fm och fick se matchen Tyskland-Slovenien där tyskarna var ett bättre lag och vann med fyra bollar. Så efter Tyskarnas resultat var vi klara för vidare spel och så jag upplever att det var Spanjorerna satt i förarsätet under matchen. Resterande matcher blir att heja från tv-soffan!

21/1 Tågresa till Krakow med vår Sigge som guidade oss med bravur för vidare transport till saltgruvan Wieliczka som var en ny trevlig upplevelse, en superdag!

22/1 Hemresan startade vid 05:00 i buss med lite sovstunder med snutteduk och lite aktiviteter på bussen och sedan hemma i Götlaborg vid 18-tiden!

Sammanfattning: Vi från Handbolls Akademin var glada att vi fick möjligheten att åka tillsammans med Svenska Handbollfans och det lär bli fler tillfällen!

Vid pennan
Peo