God Jul och Gott Nytt År

Vi tackar alla för i år och önskar våra medlemmar, 
sponsorer, webbesökare, Facebook-följare och blivande medlemmar.

God Jul och Gott Nytt År!

Respektera att medlemsavgiften betalas i december för 2019. Möjlighet till två sorters medlemskap finns, ständigt medlemskap för 1000 kronor eller årsavgift 100 kronor.

Betala till vårt Bg 5419 – 9435 eller Swish 123 511 71 06

Här följer en kort resumé om vad som tilldragit sig under året.

HandbollsAkademins år 2018

Januari 11–17
Några medlemmar reste tillsammans med Svenska Handbollfans till EM i Kroatien.

Januari 25
Tomas Ravelli blev intervjuad. Vi var 66 medlemmar på plats som fick ta del av Ravellis äventyrliga fotbollsresa. Mycket skratt blev det.Vi fick även  veta vad som menas med en Ravelliräddning, ”Jag tog den, men den gick in”.

Februari 22, årsmöte
Peter Gentzel, som chefar över Svensk Elithandboll delgav oss 59 på plats lite från sin horisont samt något om sin insats som landslagsspelare i Frisbee.

Mars 22
Frank Ström, målvakt i både fotboll och handboll. Vi var endast 35 närvarande beroende på att Redbergslid hade lagt en slutspelsmatch samma dag.

April 2
Elon Josefsson, HK Aranäs, fick mottaga HandbollsAkademins hederspris för 2018. Elon fick priset i halvtid när Aranäs mötte Önnered i kval till Handbollsligan.

April 26
Mellegårdarna mötte upp förutom Oliva som spelade slutspelsmatch med sitt Sävehof. Vi var 74 medlemmar som fick höra Michael, Glenn, Pontus och Emil utfrågas av Janne Jingryd.

Maj 10, SM-finaler
Vi var 44 ur HBA som såg matcherna tillsammans samt fick oss lite till livs mellan matcherna. Detta var sista gången, inom överskådlig tid, som dam- och herrfinalen avgjordes i en match. Fr.o.m. 2019 gäller först till tre segrar.

September 10
Till det numer traditionella uppstartsmötet närvarade 78 personer inklusive våra gäster som var: Camilla Hultgren Dahlberg (BK Heid), Hamed Khazrai (Önnereds HK), Rasmus Overby (IK Sävehof), Johan Pettersson (Kungälvs HK), MikaelFranzén (Alingsås HK), Anders Eliasson (IK Sävehof), Jasmin Zuta (Redbergslids IK) och Kent Andersson (Önnereds HK).

September 27
Helen Alfredsson dotter till RIK-legendaren Björn ”Nalle” Alfredsson, berättade om golf och sin handbollsbakgrund som lovande spelare i GKIK och Heim för alla oss 56 på plats.

Oktober 26
Skara-Bert Karlsson gästade oss och vi var 84 som såg och hörde Bert tala om mycket. Bert har många sanningar att säga. Här några korta:
”Jag ljuger aldrig!”
”Jag jobbade upp Blåvitt ihop med Bernmar”.
”Jag kommer snart att vara den bäste kebabtillverkaren”.
”Skolan borde förstatligas!”

November 18 – 20
Resa med buss till Flensburg och toppmatchen SG Flensburg-Handewitt – Rhein-Neckar Löwen i Bundesliga. Vi var 40 medlemmar som genomförde resan med vår eminente och tillika ständige busstyrman Per Samuelsson, vid ratt och pedaler. Resan genomfördes under rubriken Kultur-, nöjes-, idrotts- och inköpsresa.

November 29
Janne Josefsson var vår novembergäst. HandbollsAkademin slapp en mera ingående granskning. Janne drog stor publik (82) och alla verkade uppskatta hans reflektioner. Han bjöd inte bara på underhållande synpunkter från sin långa radio- och tv-karriär utan det fanns också spår av självkritiska funderingar.

December 14
HandbollsAkademin avslutade året med ett Julbord som vi avnjöt på vår mötesplats, Idrottens Bingo Grand på Kungsgatan 47. Det var en mycket trevlig tillställning som Eva Gausel med medhjälpare hade ordnat. Vi fick äta och dricka gott under kvällen, vilket vi alla tackar för. Det var ett traditionellt julbord med tillbehör som avnjöts under glädje och gamman. Vi var drygt 50 gäster, som sjung efter bästa förmåga i allsång och deltog i dans. Clas Westerdahl och Dan Nertby stod för underhållningen med sång och klaviaturspel.

Vår ständige intervjuare, Janne Jingryd var den som höll i micken och ställde alla frågor till våra gäster under året. Visserligen var det några gäster som var ganska självgående så Jannes jobb var väl mer av en hejdande karaktär i de fallen. 

Vi ser fram emot ett
Gott Nytt 2019
med många nya och gamla bekantskaper både
på gästlistan och medlemslistan.