Olivia – ensam är stark

Olivia Mellegård blev ensam gäst vid HandbollsAkademins februariträff eftersom förbundskaptenen Henrik Signell i sista stund tvingades lämna återbud på grund av sjukdom.

Det löste Sävehofs landslagsspelare på bästa möjliga sätt. Olivia kan uttrycka sig väl och är inte rädd för svåra ämnen – möjligen undantaget kommande klubbtillhörighet…

Olivia, som förutom handboll också ägnat sig åt fotboll och gymnastik, dolde inte att tanken på niometerspel lockade henne. En gång i tiden bedömdes hon vara för liten för den positionen och sedan dess har hon nått världsklass på yttersta vänsterkanten, men hon är fortfarande under utveckling.

  • När jag kom till Sävehof var ”Bella” Gulldén min förebild och det är hon fortfarande. När jag första gången kallades till landslaget och fick träna med henne var det något alldeles speciellt, berättade Olivia.

Hon och hennes lagkompisar har just avslutat några svettiga perioder med spel i både SHE och ute i Europa. Internationellt har förlusterna samlats på hög.

  • Jag tror vi har nytta av detta på sikt, funderade hon, men det gäller att ha vettiga mål.

Olivia Mellegård pratade också lite om den stora handbollsfamilj hon tillhör och talade inte minst varmt om brodern Pontus, som spelar för RIK.

  • Vi pratar nästan varje dag och han har varit en stor inspiration för mej. Synd bara att han har sådan otur, Pontus verkar ju ta så många smällar att det räcker till hela familjen…

Cege Berglund