Handbollselit på plats hos HandbollsAkademin

Traditionellt startar vi säsongens medlemsmöten med våra elitlagstränare.
Vi mötte Jasmin Zuta RIK, Hans Karlsson HKV, Emil Berggren IKS, Tommy Atterhäll ÖHK, Christer Mårtensson AHK, Christer Karlsson BKH, Pontus Ward Wiklund KHK, Rasmus Overby IKS och Thomas Bredenfeldt ÖHK.
Som sjätte man från vänster sitter Janne Jingryd som är HandbollsAkademins ständige intervjuare.

Uppslutning till detta möte var ”all-time-high” där vi landade på 99 närvarande. Frånvarande tränare var Mikael Franzén och Jonas Larholm som dock förtjänstfullt ersattes av Berggren och Mårtensson.
Jingryd grillade gästerna vad de både trodde och tyckte om kommande säsongs matcher och placeringar för sina lag.

Förutsättningar för alla lagbyggen är ju som alltid till stor del beroende på ekonomi! Det blev väl inte några överraskande uttalande vad det gäller placeringar etcetera.
Här skall inte avslöjas i detalj vad som sades, det vet bara vi som var där. Nu väntar vi med spänning och ser vilka lag som spelar respektive finalserie 2020

Näringskedjan i svensk handboll är ju satsningen på spelare från Handbollsskolan för 7-åringar till proffslivet. Nu på 2000-talet har proffsspelarna blivit fler och luckorna skall täppas till i våra elitserielag med lovande, oerfarna spelare och därmed ökar ovissheten vilka lag som är favoriter.
På damsidan hade tränarna den uppfattningen att de tre bästa lagen de sista åren, Sävehof, Skuru och Höör tappat sina bästa spelare och att de övriga lagen har närmat sig mer. Alltså fler jämna matcher i serien på jakt efter Svenska Mästerskapet.
Samma sak på herrsidan. Har Kristianstad tappat sitt grepp eller var årets flopp en tillfällighet?

Innevarande års finalserier för både dam- och herrlagen blev en lyckad serie, åtminstone för herrarna. Det behövdes fem matcher där Sävehof bärgade guldet i sista matchen mot Alingsås i Estrad Arena. Sävehofs damer avfärdade Skuru i tre raka matcher.


Vi tackar givetvis, som vanligt, Grand Bingos tre värdinnor Eva, Rita och Ingela som lyckades ro hem arrangemanget med allt vad det innebar att med mat och dryck under kvällen.

Nästa möte är torsdagen den 26 september och då möter vi CK alias Christer Karlsson tillsammans med Janne Jingryd. Vi får även en stunds information av Sanna Laursen och EM 2020.
Välkomna då till ännu ett intressant möte i handbollens tecken.