Cupgeneralerna om det viktigaste. Att träffas!

Far och son Andersson, Dennis och Fredrik, har säkert varit ytterst ansvariga för så många fotbolls- och handbollsspelare att ingen i världen kan konkurrera. Nyss gästade de HandbollsAkademin för att prata om Gothia Cup, Partille Cup och lite annat. Det var uppskattat, det märktes i trängseln på Idrottens Bingo.

  • En galen idé som ingen mer än Gunnar Quist trodde på, lät Fredriks analys av handbollsturneringen.

Quist får credit också för tillkomsten av Gothia Cup, vars start han inspirerade och bidrog till med rådgivning. GAIS och Häcken drog igång, dåvarande storklubben drog sig ur och, med facit i hand, har förstås missat miljoner.

  • Men så enkelt tror jag inte det är att GAIS nu hade spelat i Champion´s League, kommenterade Dennis.

Partille Cup har 24 000 deltagare, Gothia Cup nästan dubbelt så många. Båda hoppas kunna växa ytterligare. Fredrik menade att det för handbollens del kan handla om att växa i betydelse och anseende, inte i första hand då det gäller antal lag.

Andersson x 2 var eniga om det viktigaste med cuperna:

  • Att träffas! Fördomar bygger på okunskap, det kan vi rätta till genom möten mellan olika kulturer.

Cege

Fredrik och Dennis har här fått HandbollsAkademins minnesgåva i form av liten glasobelisk i artonde storleken utan blått band som utdelades av vår ständige klubbmästare Peo Borg.