Landslagen siktar framåt

HandbollsAkademins januariträff bjöd på mycket landslagssnack. Allt annat hade varit märkligt, eftersom gästerna var Marie Wedberg, damlandslagets sjukgymnast, förbundskaptenen Henrik Signell och nyss utsedda landslagsansvariga Hanna Fogelström.

Hanna, som ursprungligen var inbjuden i egenskap av uppskattad expertkommentator i tv, gjorde nu sitt första offentliga framträdande i den nya rollen som övergripande ansvarig för alla seniorlandslag och de äldsta U-lagen. Hon blev förstås lite av en huvudperson och gjorde ett mycket gott intryck.

  • Om jag kunnat välja hade jag hellre spelat, sa hon, men efter tre brustna korsband går det inte.

Marie Wedberg visade en intern film från VM och apropå Fogelströms öde avslöjade hon väldigt goda resultat av förebyggande träning av knän, som liksom axlar mår bra av så kallad prehab.

Signell påpekade att konkurrensen blir allt hårdare, men att svenska vapnet framförallt är att spelarna jobbar hårt för varandra – och tycker om varann.

  • Det ser ljust ut inför OS-kvalet, tyckte han, inte minst för att ”Bella” Gulldén och Hanna Blomstrand då har kommit längre efter att ha fött barn.

Det blev en Akademiträff fylld av substans och naturligtvis var det så gott som fullsatt på Idrottens Bingo.

Cege Berglund