Kom, sågs och trivdes

Ett drygt 60-tal medlemmar kom, sågs, trivdes, och gick segrande hem från premiärmötet  hos John Scott´s på Avenyn.

Vi fick inte enbart uppleva en trevlig kväll med samboparet Therese Albrechtson och Michael Apelgren som uppskattade gäster. Några kvarter bort, på Gamla Ullevi resp i Scandinavium, körde Blåvitt och Frölunda samtidigt (!) över 2 x Djurgården i fotboll och ishockey.

Men som någon påpekade apropå detta:

”Det är väl knappast för vår skull alla dessa poliser, till bil, fots och häst, ikväll patrullerar på i stort sett varje gata och mötesplats i stan…”

Inne hos John Scott´s gick det nämligen lugnt tillväga även om stämningen var förväntansfull. Akademins medlemmar tilläts disponera två våningar. Mat och dryck på den nedre. Intervjuerna, ledda av vår erfarne mikrofonman Janne Jingryd, på det övre planet.

Möteslokalen var prydligt sammanställd och anpassad för vårt ändamål. Alla såg och hörde bra. 

Therese Albrechtson berättade inlevelsefullt om sin egen handbollskarriär – som tog slut alldeles för tidigt som 19-åring efter fyra korsbandsoperationer:

”Då sa pappa (Stefan, Sävehofs klubbdirektör) till mig att satsa på något annat än handboll. Så jag började sälja självförsvarsspray som färgade potentiella våldtäktsmän röda i ansiktet i en hel vecka. Och på den vägen är det…”

Tvåbarnsmamman Therese, som även tituleras inspiratör, föreläsare och författare, presenterade också sin senaste bok om psykisk ohälsa – och fick efteråt ett antal exemplar sålda till kvällens uppskattade ”pensionärspris” 150 kronor.

Sambon Michael nämns i handbollskretsar som pojken med guldbyxorna efter alla sina mästartitlar i Sverige (6) och Norge (6).

”Jag vill vinna som tränare med Sävehof även denna säsongen” klargjordes när ”Micke”  bidrog med inlevelse och fördjupning i alla de svar som gavs om träning, tävling och inte minst utveckling av talanger.

Medlemmarna nöjde sig inte med Janne Jingryds kloka frågor utan bidrog aktivt till fortsatta diskussioner. Therese och Michael var faktiskt de sista som lämnade våning fyra – onekligen ett gott betyg åt våra gäster denna premiärafton på Avenyn.

Även Peo Borg lyckades inledningsvis komma åt mikrofonen och kunde i frånvaro av ordförande Kenneth Johansson berätta lite nytt från styrelsemötet som föregick månadsträffen:

  • Datum för det traditionella julbordet är spikat till tisdagen den 14 december. 
  • Årsmötet sker den 24 februari.
  • I februari 2022 lär också arrangeras en bussresa till troligtvis Tyskland med utlovad sång, härlig handboll och parallell möjlighet till inköp av smör och ost.
  •  Snart släpps biljetterna till VM för herrar 2023 där Sverige på hemmaplan spelar grupp- och huvudrunda i Scandinavium. Går nu att förhandsboka via Svenska Handbollfans.
  •  Akademins årliga tidning, med Cege Berglund som ansvarig redaktör, ska återuppstå efter pandemin. I sammanhanget görs ett upprop till medlemmarna att hjälpa till att skaffa annonsörer/sponsorer.
  •  Nästa träff på John Scott’s sker torsdagen den 25 november. Gäster då blir handbollprofilerna  Benny Vindelskär (fd Johansson), samt bröderna Bertil och Gunnar Söderberg med Västra Frölunda som gemensam nämnare innan vägarna skildes åt. Samtliga dessutom A-landslagsmän på 60- och 70-talen med 30 resp 88 och 19 uppdrag i blågul tröja.

Väl mött då!

KOA