Årsavslutning med HandbollsAkademin

Julbord och 25-årsjubileum avhölls på Restaurang Örlogskapellet, Nya Varvet. Vi var fyrtiotre personer som gick till bords för att inmundiga oss julens läckerheter. Dan Nertby stod för underhållningen med sin välljudande stämma. Vi fick även en historik av ordförande Kenneth Johansson om hur, när och varför HandbollsAkademin bildades för 25 år sedan.

HandbollsAkademin bildades 15/12 1997 och en interimsstyrelse på sex personer valdes. Kurt Pedersen (ordf.), Ralf Lundberg, Bert Lennartsson, Åke Nilsson, Niklas Kimfors och Håkan Drath. 15 juni 1998 var första årsmötet.

Det var Kurt Pedersen som kom med idén att bilda en intresseförening, som då blev HandbollsAkademin. Detta i samband med att Göteborgs Handbollsförbund firade 50-årsjubileum, den 25 oktober 1997. Jubileet firades i Scandinavium med en publik på totalt 8500 personer. Det var aktiviteter i arenan från kl. 13:00 till 01:00.

På programmet stod en kändismatch, två elitseriematcher, Sävehof- Warta, damer. Därefter en stor manifestation med inmarsch av alla distriktets klubbar till Leif Loket Olssons presentationer, hela planen fylldes. Avslutningsmatch Sävehof – RIK, herrar.

Utmärkelser i samband med jubiléet med göteborgskt intresse:
Reine Bandelin fick SHF:s högsta utmärkelse.
Krister Broman tackades av SHF för sina internationella insatser.
GHF utsåg:
Thomas Willram, årets ledare.
Stefan Lövgren, årets spelare.
Hasse Andersson, årets domare.

Efter det alla aktiviteter var klara så ställdes arenan i ordning för mat för 1500 sittande gäster, kandelabrar på bordet, uppträdande och dans, stor succé.

HandbollsAkademin.
Lite om vad vi gör.
Vi ordnar en handbollsresa varje år, företrädesvis till Tyskland.
Vi ger ut en Handbollstidning varje år i samband med handbollens säsongstart.
Vi delar ut ett hederspris varje år.
Vi delar ut ett ungdomspris varje år.
Vi har medlemsmöten varje månad under säsong.
Vi har nu över 300 medlemmar