Ungdoms- och hederspris för 2022

HandbollsAkademin, handbollens vänförening delade i samband med arrangemanget under VM, söndag 22 januari ut Akademins 2022 års utmärkelser. Utdelningen gjordes under halvtidspausen i matchen Sverige – Portugal. Priserna överlämnades Peo Borg.

Årets ungdomsstipendium

Andreas Almgren är ungdomsansvarig och ledare för flera lag i IK Nord och har en stor passion för handboll och ungdomsutveckling.

Med sin organisationsförmåga har han ordnat upp mycket för klubben vilket lett till att spelare och ledare känner stolthet över sin klubb och Andreas skapar engagemang varje minut, timme och dag som han är i klubben.

              Prissumman är 10.000 kronor

Akademins hederspris delas i år mellan två förtjänta pristagare

Carl-Olov Nilsson en av våra allra största domare genom tiderna. Tre OS på raken 1976, 80 och 84, åtta VM mellan 1973 – 1986, 11 Europacupfinaler. Dömde i Sveriges högsta serier i 26 år mellan 1960 fram till 1986. Carl-Olov var med i Göteborgs Handbollförbunds styrelse som domaransvarig mellan 1985 fram till 1997.

              Prissumman är 5.000 kronor

Reine Bandelin mångårig kanslichef på Göteborgs Handbollförbund

1961 blev Reine ledare för Kortedalas flick- och damlag och året efter ungdoms- och utbildningsansvarig och var det ända in på 90-talet. Reine har en ledarkarriär som haft stor betydelse för Göteborgshandbollen då han började på Göteborgs Handbollförbund där han blev en mångårig kanslichef och satte långsiktiga spår.

Reine ingick i Svenska Handbollförbundets ungdoms- och tävlingskommittéer, som under 70 till 80 talet framgångsrikt förde handbollen vidare in i framtiden.

              Prissumman är 5.000 kronor