Thomas Willram kommer den 28/3

Vid vårt Akademimöte 28 mars kommer en av handbollens stora ”eldsjälar” på besök. Thomas Willram har upplevt mycket inom handbollen, framgångar och fall men han har alltid kommit tillbaka!

I GT mars 2004 kunde vi läsa:
Det allsvenska derbyt mot Heid kan ha varit GIK Wasaiternas sista handbollsmatch. Tränaren och förre klubbdirektören Thomas Willram, 46, avslöjar att han och klubben inte orkar längre.

Började som 16-åring
Thomas Willram var bara 16 år när han började som ledare i klubben 1973. Tio år senare lyfte han ut hela föreningen från stan till Angered. Där gick man från 3 lag till 56 och var då en Sveriges största handbollsklubbar.

Ångrar du flytten idag? – Nää, aldrig. Men det hade kanske varit smartare om vi skaffat oss ett invandrarnamn med tanke på hur stadsdelen utvecklats. Sedan 1983 har Mr Wasaiterna och hans närmaste varit oumbärliga socialarbetare i förorten men nu är det slut.

Jag känner mig helt färdig. Jag orkar inte en dag till, säger han. Ändå coachade Thomas Wasaiterna i derbyt. Men efteråt brast masken i ett tomt omklädningsrum. – Jag tror inte det blir någon returmatch mot Heid på torsdag i Angered. Livslågan är släckt. Det känns bäst att vi lägger ner, klargör eldsjälen.
Slut citat från GT

Thomas CV
Klubbchef GIK Wasaiterna 1977-2004
Kanslichef GF Kroppskultur 2010-2014
Sportchef Kärra HF från 2014
Med i Handbollförbundet Västs domarkommitté med ansvar av domartillsättningen i Bohuslän/Dals området.

Alla medlemmar är välkomna och medlem kan man bli på plats för 100 kronor alternativt 1000 kronor för ständigt medlemskap. Möteskostnaden är 130 kronor och det inkluderar mat. Kontant betalning med jämna medel är tacksamt eller med Swish 123 511 71 06.

Anmäl bindande närvaro senast torsdagen den 21/3 till: info@handbollsakademin.se

OBS!
Kom gärna vid 18-snåret för att hinna med mingel och tjöt och något uppfriskande från baren innan Janne Jingryd tar vid med kvällens gäst.

Mötesplats
Idrottens Bingo Grand
Kungsgatan 47

Välkomna
Styrelsen